Tutustu ohjaajiimme

Laura Tauriainen
Laura Tauriainen

Riina Hosio

Harha

Olen Riina Hosio on Helsingissä asuva rovaniemeläislähtöinen kansantanssija, tanssitaiteilija ja tanssinopettaja (AMK). Tanssin, esiinnyn, koreografioin, opetan ja tuotan tanssitaiteen freelancerina monenlaisten projektien parissa. Ehdoton erityisosaamiseni on tottakai suomalainen kansantanssi.

Tanssinopetuksessa painotan kehollista kommunikointia, kansanperinteen itseisarvoa sekä kansanmusiikin ja kansantanssin yhteyttä. Erityisen tärkeänä pidän henkilökohtaisen tanssi- ja taidekokemuksen parissa työskentelyä. Haluankin rohkaista jokaista tanssijaa kysymään aina uudestaan ja uudestaan ”mitä on tanssi?” ja ”mitä taide on?”. Kansantanssin parissa on ihanan herkullista makustella kysymystä ”mitä on minun kansantanssini?”

Mattien ja Maijojen ryhmiä olen opettanut syksystä 2016 alkaen. Nykyisin vastuullani on viikonloppuisin kokoontuva ryhmä Harha. Harhan toiminta muovatuu tanssijoiden kanssa vahvassa yhteistyössä, jossa jaetaan niin käytännön tehtäviä, taiteellista vastuuta kuin tulevaisuuden suunnittelua yhdessä. Tanssinopettajana koen ojentavani tanssijoille yhteistä taskulamppua uusissa kysymysten ja oivallusten maastoissa: oppimisen matka täytyy taivaltaa itse, mutta opettaja voi tarjota matkalle varaparistot ja seuraa sekä ajoittain heittää kohti aivan uutta suuntaa.

Saara Savusalo
Saara Savusalo

Béla Gazdag

Midit / Juniorit / FolkJam

Olen Béla Gazdag, syksyllä Oulun ammattikorkeakoulusta valmistuva tanssinopettaja (AMK). Tanssitieni on vienyt Hollolan Nuorisoseuran toiminnasta, ohjaamaan Lahteen ja sieltä Ouluun ammattiopintoihin ja nyt ympyrä ikään kuin on sulkeutunut. Opettajanurani on vasta alussa ja onkin hienoa päästä kehittämään sitä Mattien ja Maijojen matkassa.

Kansantanssissa on minulle ehdottoman tärkeää yhdessä tekemisen voima. Haluankin aina lähteä opetuksessa ryhmän tarpeista, oli kyseessä pienet harrastajat tai aikuiset tanssijat. Uskon, että positiivisella ilmapiirillä syntyy parasta. Leikki on toinen minulle tärkeä asia, ja yritän kaikessa tekemisessä pitää leikillisyyden mukana. Tämän vastapainona vaadin kuitenkin tarkkaa harjoittelua ja esimerkiksi liikkeiden loppuun asti viemistä.
MM_Marika


Marika Lindroos

Taaperoiset / Pikkuruiset / Midit / Juniorit

Useimmat minut jo tietävätkin. Olen Marika Lindroos, tanssiva lastenhoitaja ja myös kahden lapsen äiti, Etelä-Hämeen ja Uudenmaan Vuoden ohjaaja vuosimallia 2019.

Aloitin kansantanssin 3-vuotiaana ja siitä asti on tullut tanssittua enemmän tai vähemmän. Mateissa ja Maijoissa olen ollut mukana vuodesta 2007.  Aloitin tanssijana ja olen pikkuhiljaa siirtynyt myös ohjaamisen puolelle. Olen toiminut seurassa apuohjaajana liki 10 vuotta. Apuohjauksen jälkeen olen siirtynyt ohjaajan tehtäviin ja niitä olen tehnyt viitisen vuotta.

Olen ammatiltani silti lähihoitaja ja koulutusohjelmana olen käynyt lasten- ja nuorten hoidon ja kasvatuksen. Olen näiden vuosien aikana käynyt ohjaajakoulutukset kansantanssiin liittyen, kerhonohjaajakoulutukset ja apuohjaajakoulutukset. Olen ollut toiminnassa mukana yli 10 vuotta ja voisin jopa sanoa, että tunnen Matit ja Maijat kuin omat taskuni. Onhan tämä melkein kuin toinen kotini. Opetan lasten ja nuorten ryhmiä joka maanantai. 

Lasten kanssa toiminen on minulle luontevaa ja sydämen asia. Opettajana minä olen vaativa, mutta myös lempeä. Otan jokaisen huomioon yksilöinä. Tuen ja turvaan juuri teidän lasta tai nuorta tanssitunneilla. Oppilaiden mukaan olen tarkka, vaativa, hauska sekä kerron hyviä vitsejä – ja lasten suustahan se totuus kuuluu.

Vietetään ihania hetkiä!